Sposób przygotowania
Ciasto;
Szpinak rozmrażamy na sitku ,nadmiar soku i wody odcisnąć
Wszystkie składniki ciasta dać do miski i zmiksować .
Rozgrzać patelnię teflonową i smażyć naleśniki na wolnym ogniu by nie nabierały złotego koloru , tylko pozostały zielone.Ja upiekłam ok 10 szt
Farsz;
Łososia użyłam z cytryną .
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach .
Pomidory kroimy w paseczki .
Na upieczony naleśnik kładziemy plaster łososia ,na to sypiemy rzodkiewkę i układamy pasek z pomidorów ,zwijamy i kroimy w kawałki 3cm .
Szpinak rozmrażamy na sitku ,nadmiar soku i wody odcisnąć
Wszystkie składniki ciasta dać do miski i zmiksować .
Rozgrzać patelnię teflonową i smażyć naleśniki na wolnym ogniu by nie nabierały złotego koloru , tylko pozostały zielone.Ja upiekłam ok 10 szt
Farsz;
Łososia użyłam z cytryną .
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach .
Pomidory kroimy w paseczki .
Na upieczony naleśnik kładziemy plaster łososia ,na to sypiemy rzodkiewkę i układamy pasek z pomidorów ,zwijamy i kroimy w kawałki 3cm .
Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
mąka pszenna 2 szkl
-
woda 1 szkl
-
jaja 2 szt
-
szpinak mrożony 250 g
-
sól czosnkowa 3 szczypty
-
olej 5 łyżek
Farsz ;
-
łosoś wedzony plastry 125 g
-
pomidory suszone Smak 10 szt
-
rzodkiewka 4 szt
Komentarze
Prześlij komentarz