Składniki
-
łosoś wedzony plastry 4 szt
-
filet z kurczaka 2 szt
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
sól morska 1 szczypta
-
masło 1 łyżka
Fileta myjemy ,osuszamy i rozbijamy na cienki plaster jak na kotleta.
Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym .
Na każdy płat mięsa kładziemy po 2 plastry łososia wędzonego z koperkiem i zwijamy roladki .
Do garnka dajemy masło ,topimy i obsmażamy nasze mięsko ,doprawiając je jeszcze solą i pieprzem .
Następnie przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu aż do odparowania soków ok 40 min .
Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym .
Na każdy płat mięsa kładziemy po 2 plastry łososia wędzonego z koperkiem i zwijamy roladki .
Do garnka dajemy masło ,topimy i obsmażamy nasze mięsko ,doprawiając je jeszcze solą i pieprzem .
Następnie przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu aż do odparowania soków ok 40 min .
Komentarze
Prześlij komentarz