Składniki:
- 6 szt skrzydełka kurczaka
- 6 szt suszone pomidory
- 10 szt kapary z zalewy
- 10 cm por
- 1 łyżka miód leśny spadziowy
- 2 szczypty papryka mielona
- do smaku sól
- 2 szczypty kminek
- 2 szczypty kolendra
- do smaku pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
- 1 łyżeczka masło
Skrzydełka myjemy
,osuszamy ,oczyszczamy i kroimy na 3 części , lotki zostawiamy na rosół
,a pozostałe części wkładamy do naczynia do zapiekania o dokładanie
oprószamy podanymi przyprawami,oprócz miodu ) zostawiamy na 3 h
Pomidory kroimy w paseczki ,kapary zostawiamy całe ,są malutkie więc moga byc ,pora szatkujemy w cienkie krążki .
Na zamarynowane mięso kładziemy masło ,dodajemy pomidory , kapary i pora , wszystko polewamy miodem i wkładamy do piekarnika na 45 min w tem 180st najlepiej aby było to przykryte ,pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż się mięso zrumieni .
Pomidory kroimy w paseczki ,kapary zostawiamy całe ,są malutkie więc moga byc ,pora szatkujemy w cienkie krążki .
Na zamarynowane mięso kładziemy masło ,dodajemy pomidory , kapary i pora , wszystko polewamy miodem i wkładamy do piekarnika na 45 min w tem 180st najlepiej aby było to przykryte ,pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż się mięso zrumieni .
Komentarze
Prześlij komentarz