Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 3 łyżki ser
- 4 laski kabanos
- 10 listków mięta
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz czarny świeżo mielony
- 2 szczypty cząber
- 2 szczypty kminek
- 1 szczypta imbir mielony
Fileta myjemy , osuszamy , odcinamy zbędne żyłki ,kostki i przecinamy w poprzek uzyskując 4 ładne cienkie płaty mięsa .
Przyprawy mieszamy ze sobą i każdy plaster mięsa nacieramy nimi .
Ser oscypek kroimy w drobną kosteczkę , można też zetrzeć na grubych oczkach .
Kabanosy sa bardzo cieniutkie więc tylko pokroić w plasterki .
Mięte porwac na kawałki ,na każdy płat mięsa nałożyć ser i kabanosa oraz mięte , zwinąć ,posypać jeszcze z wierzchu przyprawami i spiąć wykałaczką
Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania ,przykryć i piec ok 30 min w tem 160st .Ja formy raczej niczym nie smaruję , bo mięso zazwyczaj puszcza soki więc dusi się we własnym sosie .
Przyprawy mieszamy ze sobą i każdy plaster mięsa nacieramy nimi .
Ser oscypek kroimy w drobną kosteczkę , można też zetrzeć na grubych oczkach .
Kabanosy sa bardzo cieniutkie więc tylko pokroić w plasterki .
Mięte porwac na kawałki ,na każdy płat mięsa nałożyć ser i kabanosa oraz mięte , zwinąć ,posypać jeszcze z wierzchu przyprawami i spiąć wykałaczką
Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania ,przykryć i piec ok 30 min w tem 160st .Ja formy raczej niczym nie smaruję , bo mięso zazwyczaj puszcza soki więc dusi się we własnym sosie .
Komentarze
Prześlij komentarz