Roladka z szynką parmeńską ,szparagą i czerwoną cebulą


Składniki:

Fileta myjemy ,osuszamy i przecinamy w poprzek na 2 części każdy uzyskując 4 szt ,odcinamy polędwiczki ( ich nie użyłam ) wszytskie żyłki i kosteczki .

Każdy kawałek oprószyć przyprawami i ziołami .

Na każdy plaster fileta ułożyć plaster szynki ,na to poszatkowaną drobno cebulę i na koniec szparagę ,zwinąć w rulonik spiąć wykałaczką .

Formę do zapiekania można ale nie trzeba natłuścić masłem bądż oliwą
Układać roladki ,posypać jeszcze z wierzchu przyprawami i zamknąć dusić ok 20 min pod przykryciem w tem 160st ,jeśli nie robimy sosu odkryć i zostawić jeszcze na 10 min by soki odparowały .

ja podałam z duszoną marchewką i pączkami ziemniaczanymi




Komentarze