Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 4 plastry szynka parmeńska
- 1 szt .duża cebula czerwona
- 4 szt szparagi białe konserwowe
- 4 szczypty cząber
- 4 szczypty sól
- 4 szczypty pieprz czarny świeżo mielony
- 4 szczypty papryka ostra
- 4 szczypty szałwia
- 1 łyżka masło
Fileta myjemy ,osuszamy i
przecinamy w poprzek na 2 części każdy uzyskując 4 szt ,odcinamy
polędwiczki ( ich nie użyłam ) wszytskie żyłki i kosteczki .
Każdy kawałek oprószyć przyprawami i ziołami .
Na każdy plaster fileta ułożyć plaster szynki ,na to poszatkowaną drobno cebulę i na koniec szparagę ,zwinąć w rulonik spiąć wykałaczką .
Formę do zapiekania można ale nie trzeba natłuścić masłem bądż oliwą
Układać roladki ,posypać jeszcze z wierzchu przyprawami i zamknąć dusić ok 20 min pod przykryciem w tem 160st ,jeśli nie robimy sosu odkryć i zostawić jeszcze na 10 min by soki odparowały .
ja podałam z duszoną marchewką i pączkami ziemniaczanymi
Każdy kawałek oprószyć przyprawami i ziołami .
Na każdy plaster fileta ułożyć plaster szynki ,na to poszatkowaną drobno cebulę i na koniec szparagę ,zwinąć w rulonik spiąć wykałaczką .
Formę do zapiekania można ale nie trzeba natłuścić masłem bądż oliwą
Układać roladki ,posypać jeszcze z wierzchu przyprawami i zamknąć dusić ok 20 min pod przykryciem w tem 160st ,jeśli nie robimy sosu odkryć i zostawić jeszcze na 10 min by soki odparowały .
ja podałam z duszoną marchewką i pączkami ziemniaczanymi
Komentarze
Prześlij komentarz