Składniki:
- 4 szt podudzia z kurczaka zagrodowego
- 100 g ser
- 2 szt papryczki jalapeno
- 4 szczypty Sól ziołowa- MŁYNEK
- 4 szczypty kolendra
- 4 szczypty kminek mielony
- 2 szczypty cząber
- do dekoracji ogórek
- 1 łyżka natka pietruszki
Podudzia myjemy
,osuszamy ,doprawiamy podanymi przyprawami ,ja papryczki jalapeno
rozcieram w palcach i posypuję mięso ,użyłam jeszcze szczyptę estragonu .
Estragonu nie ma go w liście składników ,a teraz muszą być wpisane tylko te co na tej liście są ,bo nie da się dodać przepisu inaczej :(
Tak doprawione mięso zostawiamy najlepiej na 24h ja sobie przygotowywuję mięso np w sobotę na niedzielę .
Ser użyłam wędzonego /górskiego oscypka nie ma go również na liście ,pokroiłam w drobniutką kosteczkę do niego dodałam natkę i umieściłam po dużej łyżeczce pod skórą mięsa ,po czym go spinamy wykałaczką .
Mięso włożyłam do garnka o nie przywieralnej powłoce i na suchej mięso obsmażyłam ,po czym przykryłam szczelnie , mięso puści soki i się dusi we własnym sosie ,ważne by było to na minimalnym ogniu ,jeśli go nie potrzebujemy ,pod koniec pieczenia ,po jakiś 45 minutach odkrywamy garnek i odparowywujemy soki .
Z ogórka zrobiłam dekorację wycinając go radełkiem
Estragonu nie ma go w liście składników ,a teraz muszą być wpisane tylko te co na tej liście są ,bo nie da się dodać przepisu inaczej :(
Tak doprawione mięso zostawiamy najlepiej na 24h ja sobie przygotowywuję mięso np w sobotę na niedzielę .
Ser użyłam wędzonego /górskiego oscypka nie ma go również na liście ,pokroiłam w drobniutką kosteczkę do niego dodałam natkę i umieściłam po dużej łyżeczce pod skórą mięsa ,po czym go spinamy wykałaczką .
Mięso włożyłam do garnka o nie przywieralnej powłoce i na suchej mięso obsmażyłam ,po czym przykryłam szczelnie , mięso puści soki i się dusi we własnym sosie ,ważne by było to na minimalnym ogniu ,jeśli go nie potrzebujemy ,pod koniec pieczenia ,po jakiś 45 minutach odkrywamy garnek i odparowywujemy soki .
Z ogórka zrobiłam dekorację wycinając go radełkiem
Komentarze
Prześlij komentarz