Pierś nadziewana serem i natką duszona z warzywami


Składniki:

Fileta myjemy , osuszamy i albo każdego odrazu rozbijamy na płasko by ładnie potem zrolować ,albo ja robię inaczej ,każdą rozkrawam w poprzek uzyskuje 4 części i dopiero każdą rozbijam ,doprawiam solą czosnkową , pieprzem kolorowym i chilli ,na tak przyprawione mięso kładziemy po łyżeczce natki ,na nią paski pokrojonego sera wędzonego ,zwijamy w rulon ,nie jak typową roladkę jak krokieta ,spinamy jedną wykałaczką .

Do garnka o nie przywieralnej powłoce dajemy masło ,sól ,pieprz i cukier ,odrazu natkę poszatkowaną ,podgrzewamy aby sie rozpusciło i dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę ,zalewamy woda tak by przykryło całą marchew,wkładamy roladki ,garnek zamykamy szczelnie i zmniejszamy ogień .

Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ósemki ,po 15 min od wstawienia marchewki z miesem ,dodajemy ziemniaki ,znów zamykamy garnek i czekamy aż zmiękną ,gdy już wszystko będzie uduszone ,zwiększamy płomień tak by wszystkie płyny odparowały .

Warzywa się lekko karmelizują i smakuje to wyśmienicie .



Komentarze