Składniki:
- 6 szt pieczarki
- 1 szt polędwiczka drobiowa
- 2 cm por
- 2 łyżki ser wędzony
- do smaku papryka wędzona mielona
- do smaku pieprz młotkowany
- do smaku sól
- do smaku kolendra młotkwoana
- 1 szt /panierka jajko
- 1/2 szkl bułka tarta
Pieczarki myjemy ,osuszamy ,wycinamy ogonki ,solimy ,zostawiamy .
Polędwiczkę z fileta z kurczaka ,kroimy bardzo drobniutko , to samo ser i por ,doprawiamy dość mocno podanymi przyprawami , bo pieczarki wchłoną smaki .
Każdą pieczarkę nadziewamy farszem .
Jajko rozbełtujemy widelcem i maczamy w nim pieczarki ,a następnie w bułce ,panierujemy .
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy do zrumienienia na małym ogniu .
Polędwiczkę z fileta z kurczaka ,kroimy bardzo drobniutko , to samo ser i por ,doprawiamy dość mocno podanymi przyprawami , bo pieczarki wchłoną smaki .
Każdą pieczarkę nadziewamy farszem .
Jajko rozbełtujemy widelcem i maczamy w nim pieczarki ,a następnie w bułce ,panierujemy .
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy do zrumienienia na małym ogniu .
Komentarze
Prześlij komentarz