Naleśniki nadziewane grillowane


Składniki:

Składniki na ciasto wkładamy do kielicha miksera ,miksujemy na gładkie ciasto ,jeśli jest za gęste dodajemy mleka ,jeśli za rzadkie mąki .Sól i estragon do smaku delikatnie.
Na patelnię tylko pod pierwszy naleśnik dajemy odrobinę oleju ,reszta jest w cieście nic nam nie przywrze .Pieczemy cienkie nalesniki 6 szt .

Rozgrzewamy patelnię do grillowania .

Pomidory kroimy w plastry ok 1cm grubości oprószamy solą i pieprzem i estragonem ,można bazylią .

Kładziemy na gorący grill i po kilka min z każdej strony ,aby się podgrzały .

Kiedy będą dobre sciągamy z grilla i przekładamy do naczynia ,bądż na talerzyk i wkładamy do nagrzanego do 100st piekarnika aby były ciepłe .



Kabanosa ,ser wedzony kroimy w kosteczkę .

Natkę szatkujemy i dodajemy do reszty składaników , mieszamy nie doprawiamy niczym .

Na każdy naleśnik nakładamy po 3/4 łyżki sera kanapkowego śmietankowego i delikatnie cały smarujemy ,następnie nadzienie i zwijamy jak krokiety .

Przekładamy na grilla i po kilka minut z każdej strony pieczemy ,aż ser się rozpusci .

Na talerzu układamy gorące pomidory na nie przekrojone na pół nadziane naleśniki .





Komentarze