Składniki:
- 1 szkl mleko
- 1i 1/2 szkl mąka pszenna
- 2 szt jaja
- 3 łyzki olej
- do smaku sól
- do smaku estragon Prymat
- nadzienie ;
- 300 g kabanos
- 3 łyzki natka pietruszki
- 300 g ser wędzony
- 1/2 opakowania serek kanapkowy ziołowy
- 2 szt pomidor
- do smaku sól
- do smaku pieprz młotkowany
- do smaku estragon Prymat
Składniki na ciasto
wkładamy do kielicha miksera ,miksujemy na gładkie ciasto ,jeśli jest za
gęste dodajemy mleka ,jeśli za rzadkie mąki .Sól i estragon do smaku
delikatnie.
Na patelnię tylko pod pierwszy naleśnik dajemy odrobinę oleju ,reszta jest w cieście nic nam nie przywrze .Pieczemy cienkie nalesniki 6 szt .
Rozgrzewamy patelnię do grillowania .
Pomidory kroimy w plastry ok 1cm grubości oprószamy solą i pieprzem i estragonem ,można bazylią .
Kładziemy na gorący grill i po kilka min z każdej strony ,aby się podgrzały .
Kiedy będą dobre sciągamy z grilla i przekładamy do naczynia ,bądż na talerzyk i wkładamy do nagrzanego do 100st piekarnika aby były ciepłe .
Kabanosa ,ser wedzony kroimy w kosteczkę .
Natkę szatkujemy i dodajemy do reszty składaników , mieszamy nie doprawiamy niczym .
Na każdy naleśnik nakładamy po 3/4 łyżki sera kanapkowego śmietankowego i delikatnie cały smarujemy ,następnie nadzienie i zwijamy jak krokiety .
Przekładamy na grilla i po kilka minut z każdej strony pieczemy ,aż ser się rozpusci .
Na talerzu układamy gorące pomidory na nie przekrojone na pół nadziane naleśniki .
Na patelnię tylko pod pierwszy naleśnik dajemy odrobinę oleju ,reszta jest w cieście nic nam nie przywrze .Pieczemy cienkie nalesniki 6 szt .
Rozgrzewamy patelnię do grillowania .
Pomidory kroimy w plastry ok 1cm grubości oprószamy solą i pieprzem i estragonem ,można bazylią .
Kładziemy na gorący grill i po kilka min z każdej strony ,aby się podgrzały .
Kiedy będą dobre sciągamy z grilla i przekładamy do naczynia ,bądż na talerzyk i wkładamy do nagrzanego do 100st piekarnika aby były ciepłe .
Kabanosa ,ser wedzony kroimy w kosteczkę .
Natkę szatkujemy i dodajemy do reszty składaników , mieszamy nie doprawiamy niczym .
Na każdy naleśnik nakładamy po 3/4 łyżki sera kanapkowego śmietankowego i delikatnie cały smarujemy ,następnie nadzienie i zwijamy jak krokiety .
Przekładamy na grilla i po kilka minut z każdej strony pieczemy ,aż ser się rozpusci .
Na talerzu układamy gorące pomidory na nie przekrojone na pół nadziane naleśniki .
Komentarze
Prześlij komentarz