Składniki:
- 1 szkl mleko
- 2 szkl mąka pszenna
- 2 szt jajka
- 4 łyżki olej rzepakowy
- do smaku sól
- do smaku kolendra
- Nadzienie:
- 2 szt pomidor
- 150 g kabanos długo dojrzewający
- 150 g ser wędzony
- 15 cm por
- 2 łyżki oliwa
- 5 listków bazylia (świeża)
- 3 listki estragon świeży
- 1 szczypta sól
Składaniki na ciasto
umieszczamy w kielichu do miksowania i robimy gładkie ciasto.Dajemy mu
odpocząć ok 30 min , po czym pieczemy naleśniki na suchej patelni ,dość
cienkie i tylko lekko zrumienione .
Na patelnię dajemy oliwę ,następnie pokrojone w kostkę pomidory ,smażymy aż odparuje sok .
Pora kroimy w piórka i dodajemy na patelnię ,razem z pomidorami przesmażamy ok 5 min .Doprawiamy solą ( ostroznie bo ser i kabanos są słone) ziołami .
Kabanosy sa bardzie cienkie więc kroimy je w plasterki ok 5mm ,ser ścieramy na grubych oczkach tarki do warzyw.
Mieszamy pomidory z porem i serem ,kabanosem
Na każdy naleśnik nakładamy porcję nadzienia i zwijamy jak krokiety .
Patelnię do grilla rozgrzewamy * mozna to zrobić na zwykłej ,bądz w piekarniku * lekko pędzlem smarujemy olejem i kładziemy nasze naleśniki ,pieczemy po kilka minut ,aż ser się rozpusci i będą gorące .
Na patelnię dajemy oliwę ,następnie pokrojone w kostkę pomidory ,smażymy aż odparuje sok .
Pora kroimy w piórka i dodajemy na patelnię ,razem z pomidorami przesmażamy ok 5 min .Doprawiamy solą ( ostroznie bo ser i kabanos są słone) ziołami .
Kabanosy sa bardzie cienkie więc kroimy je w plasterki ok 5mm ,ser ścieramy na grubych oczkach tarki do warzyw.
Mieszamy pomidory z porem i serem ,kabanosem
Na każdy naleśnik nakładamy porcję nadzienia i zwijamy jak krokiety .
Patelnię do grilla rozgrzewamy * mozna to zrobić na zwykłej ,bądz w piekarniku * lekko pędzlem smarujemy olejem i kładziemy nasze naleśniki ,pieczemy po kilka minut ,aż ser się rozpusci i będą gorące .
Komentarze
Prześlij komentarz