Składniki:
- 2 szt papryka czerwona
- 100 g mięso mielone
- 1/2 szkl kasza jęczmienna
- 1 szt /mała cebula czerwona
- 2 szt pieczarki
- do smaku kolendra młotkowana
- do smaku pieprz młotkowany
- do smaku sól czarna
- do smaku papryka czerwona wędzona mielo
- 4 plastry ser wędzony
- 1 łyzka oliwa
Paprykę myjemy ,osuszamy i rozcinamy na pół .
Na patelnie wlewamy oliwę i wrzucamy mięso ,doprawiamy podanymi przyprawami dość intensywnie ,mieszamy smażymy ,dodajemy poszatkowaną cebulę ,do tego pokrojone drobno pieczarki i wsypujemy kaszę ,mieszamy aż wchłoną się soki ok 5 min,kasza nie może być ugotowana ,ma być lekko przesmażona .
Farsz nakładamy do papryczkowych miseczek i na każdy dajemy plaster sera wędzonego , po czym znów troszkę farszu .
Zapiekamy ok 1h w tem 180st w naczyniu przykrytym i wypełnionym ok 1/3 wody , by się ładnie udusiło .
Po wyjeciu z piekarnika ,ser ten szybko robi się twardy , więc nie dało się tego ładnie kroić ,następnym razem i wam radzę ,lepiej go pokroić i dodać do farszu , nie będzie takiego problemu ;)
Na patelnie wlewamy oliwę i wrzucamy mięso ,doprawiamy podanymi przyprawami dość intensywnie ,mieszamy smażymy ,dodajemy poszatkowaną cebulę ,do tego pokrojone drobno pieczarki i wsypujemy kaszę ,mieszamy aż wchłoną się soki ok 5 min,kasza nie może być ugotowana ,ma być lekko przesmażona .
Farsz nakładamy do papryczkowych miseczek i na każdy dajemy plaster sera wędzonego , po czym znów troszkę farszu .
Zapiekamy ok 1h w tem 180st w naczyniu przykrytym i wypełnionym ok 1/3 wody , by się ładnie udusiło .
Po wyjeciu z piekarnika ,ser ten szybko robi się twardy , więc nie dało się tego ładnie kroić ,następnym razem i wam radzę ,lepiej go pokroić i dodać do farszu , nie będzie takiego problemu ;)
Komentarze
Prześlij komentarz