Składniki:
- 6 szt ziemniaki
- 300 g kabanos
- 200 g kiełbasa chuda
- 100 g boczek wędzony
- 2 szt marchew
- 300 g ser wędzony
- 2 szt cebula
- 4 łyzki natka pietruszki
- 15 cm por
- 1 szt cukinia
- do smaku papryka wędzona mielona słodka
- do smaku sól
- do smaku pieprz młotkowany
- do smaku kminek
Ziemniaki , cebulę ,marchew, cukinię obieramy i kroimy w plastry .
Natkę szatkujemy .
Pora kroimy w piórka .
Kiełbasę , boczek , kabanosa w kostkę i smażymy na patelni lekko rumieniąc ,następnie dodajemy cebulę , pora i natkę . Czekamy aż się zeszkli i odstawiamy z ognia
Ser ścieramy na grubych oczkach .
Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno porcje wędliny z cebulą porem i natką ,potem ziemniaki,marchew,cukinię , następnie przyprawiamy ,dajemy ser i kolejna warstwa i tak do wykorzystania składników .
Zapiekamy ok 45 min w tem 180 st ,najlepiej w przykrytym naczyniu ,jeśli nie mamy zakryjmy folią aluminiową .
Natkę szatkujemy .
Pora kroimy w piórka .
Kiełbasę , boczek , kabanosa w kostkę i smażymy na patelni lekko rumieniąc ,następnie dodajemy cebulę , pora i natkę . Czekamy aż się zeszkli i odstawiamy z ognia
Ser ścieramy na grubych oczkach .
Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno porcje wędliny z cebulą porem i natką ,potem ziemniaki,marchew,cukinię , następnie przyprawiamy ,dajemy ser i kolejna warstwa i tak do wykorzystania składników .
Zapiekamy ok 45 min w tem 180 st ,najlepiej w przykrytym naczyniu ,jeśli nie mamy zakryjmy folią aluminiową .
Komentarze
Prześlij komentarz