Składniki:
- 1 laska kabanos
- 1 łyżka natka piertuszki
- 2 łyżki śmietana 12%
- 2 łyżki parmezan starty
- 1 szt żółtko jaja
- 1 szt /mała cebula
- 1 łyżka oliwa
- 1 łyżka masło
- do smaku sól
- do smaku pieprz młotkowany
- 1 szkl makaron
Na patelnię wlewamy
oliwę ,dodajemy poszatkowanego w plasterki kabanosa i w drobną kosteczkę
białą cebulę ,na małym ogniu szklimy ok 5 min ,następnie dodajemy masło
i podsmażamy chwilkę , aż się rozpuści .
Dodajemy natkę .
W tym czasie na gotującą i osoloną wode wrzucamy makaron ,gotujemy 7 min
W kubeczku mieszamy na gładko śmietanę ,żółtko i starty ser ,doprawiamy solą i pieprzem dosć mocno .
Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnię do cebuli i kabanosa ,chwilkę podgrzewamy by się połączyły smaki .
Teraz wlewamy masę śmietanowo jajeczną i mieszamy ,nie podgrzewamy ,zgęstnieje samo od ciepła makaronu .
Dodajemy natkę .
W tym czasie na gotującą i osoloną wode wrzucamy makaron ,gotujemy 7 min
W kubeczku mieszamy na gładko śmietanę ,żółtko i starty ser ,doprawiamy solą i pieprzem dosć mocno .
Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnię do cebuli i kabanosa ,chwilkę podgrzewamy by się połączyły smaki .
Teraz wlewamy masę śmietanowo jajeczną i mieszamy ,nie podgrzewamy ,zgęstnieje samo od ciepła makaronu .
Komentarze
Prześlij komentarz