Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 2 szczypty płatki chilli
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- do smaku sól czosnkowa
- do smaku estragon Prymat
- 2 szczypty imbir mielony
- 4 łyżki sos cygański
- 4 łyżki sos tatarski
- 1/2 szt sałata
- 1 szt pomidor
- 4 szt pomidory suszone Smak
- 1 szt cebula czerwona
- 10 szt kapary z zalewy
Mięso myjemy przecinamy w
poprzek by były cieńsze plastry ,uzyskujemy 4 kawałki ,doprawiamy i
zostawiamy na chwilkę ,pędzlem smarujemy je olejem i grillujemy po 5 min
z każdej str .
Na talerzu układamy porwaną umytą i osuszoną sałatę , na nią wykładamy pokrojone suszone pomidory i kapary ,następnie kroimy pomidora świeżego w ósemki ,cebulę obieramy i w piórka ,wszytsko kładziemy na sałacie .
Robimy po 2 kleksy z obu sosów i układamy grillowane mięso .
Uzyłam sosów ze słoików nie z torebek .
Na talerzu układamy porwaną umytą i osuszoną sałatę , na nią wykładamy pokrojone suszone pomidory i kapary ,następnie kroimy pomidora świeżego w ósemki ,cebulę obieramy i w piórka ,wszytsko kładziemy na sałacie .
Robimy po 2 kleksy z obu sosów i układamy grillowane mięso .
Uzyłam sosów ze słoików nie z torebek .
Komentarze
Prześlij komentarz