Składniki:
- 1 szt jabłko
- 2 szt jaja
- 3 szt ogórek konserwowy
- 3 łyżki natka piertuszki
- 1 słoik seler konserwowy
- 150 ml kukurydza marynowana
- 200 g szynka
- 1 słoik majonez
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę , ja robiłam to specjalnym siekaczem .
Jaja gotujemy na twardo 10 min , studzimy i kroimy w kosteczkę .
Ogórka również kroimy w kosteczkę .Natkę siekamy i dodajemy do reszty składników .
Seler odciskamy z zalewy i kroimy tak na trzy razy by tylko skrócić nitki .Dodajemy kukurydzę również odcedzoną .Szynkę również kroimy w kosteczkę ,ja użyłam wędzonej .Dodajemy do miski .
Sałatkę mieszamy z majonezem , nie doprawiam już niczym bo majonez używam taki dość ostry ,ulubionej firmy .Podajemy schłodzone najlepiej po paru godzinach .
Komentarze
Prześlij komentarz