Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 200 g serek kanapkowy z ziołami
- 20 cm por
- 6 szt pieczarki
- 2 łyżki masło
- 1/2 łyżeczki cząber
- do smaku sól
- do smaku pieprz biały Prymat
- do smaku estragon Prymat
Fileta myjemy i
rozpijamy na płasko lub przecinamy w poprzek uzyskujemy w tedy cieńsze 2
kawałki , które też można zrolowac ładnie .
Na każdy kawałek dajemy serek kanapkowy smarujemy równiutko ,a na to poszatkowany por ok 2 łyżek na każdy kawałek mięsa .Solimy lekko ,pieprzymy i posypujemy ziołami ale delikatnie by nie przesadzić .Zwijamy i spinamy wykałaczką .
Do garnka wkładamy masło i topimy ,na rozgrzane wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony .
Resztę pora szatkujemy ,pieczarki w plasterki i wrzucamy do mięsa ,doprawiamy jeszcze podanymi przyprawami ,delikatnie bo to mocne zioła ,zalewamy szklanką wody i przykrywamy ,dusimy ok 20 min ,aż do odparowania płynów ,podajemy mięsko z pieczarkowo-porowym musem :D
Na każdy kawałek dajemy serek kanapkowy smarujemy równiutko ,a na to poszatkowany por ok 2 łyżek na każdy kawałek mięsa .Solimy lekko ,pieprzymy i posypujemy ziołami ale delikatnie by nie przesadzić .Zwijamy i spinamy wykałaczką .
Do garnka wkładamy masło i topimy ,na rozgrzane wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony .
Resztę pora szatkujemy ,pieczarki w plasterki i wrzucamy do mięsa ,doprawiamy jeszcze podanymi przyprawami ,delikatnie bo to mocne zioła ,zalewamy szklanką wody i przykrywamy ,dusimy ok 20 min ,aż do odparowania płynów ,podajemy mięsko z pieczarkowo-porowym musem :D
Komentarze
Prześlij komentarz