Roladka drobiowa z serem i porem


Składniki:

Fileta myjemy i rozpijamy na płasko lub przecinamy w poprzek uzyskujemy w tedy cieńsze 2 kawałki , które też można zrolowac ładnie .

Na każdy kawałek dajemy serek kanapkowy smarujemy równiutko ,a na to poszatkowany por ok 2 łyżek na każdy kawałek mięsa .Solimy lekko ,pieprzymy i posypujemy ziołami ale delikatnie by nie przesadzić .Zwijamy i spinamy wykałaczką .

Do garnka wkładamy masło i topimy ,na rozgrzane wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony .

Resztę pora szatkujemy ,pieczarki w plasterki i wrzucamy do mięsa ,doprawiamy jeszcze podanymi przyprawami ,delikatnie bo to mocne zioła ,zalewamy szklanką wody i przykrywamy ,dusimy ok 20 min ,aż do odparowania płynów ,podajemy mięsko z pieczarkowo-porowym musem :D





Komentarze