Puszyste krucho drożdżowe rogaliki z prażonymi jabłkami







Składniki:

Do miski wrzucamy składniki razem z drożdżami używam zawsze świeżych w kostce ,wyrabiamy ciasto ,należy uważać na ilość mąki , jeśli damy za dużo wyjdzie nam twarde ciasto , jeśli się nam klei lekko podsypać mąką i wałkować ciasto przez 5 min ,każdorazowo składać i znów wałkować ,to lepszy sposób niż wyrabianie ,a bardzo skuteczny .
Na te rogaliki wałkowałam na ok 5 mm bo chciałam mieć je takie większe śniadaniowe nie deserowe ;)Z rozwałkowanego ciasta radełkiem wycinałam trójkąty, najlepiej takie równoramienne w tedy na podstawę szerszą kładziemy sobie po łyżeczce jabłek i od tej szerszej do wierzchołka zwijamy, tworząc rogalika .
Pieczemy po 15 min w tem 180st- do zrumienienia .









Komentarze