Składniki:
- 300 g mięso gulaszowe z kurczaka
- 1 szt pomidory pelati w puszce
- 1.2 szt papryka peperoni
- 10 szt oliwki zielone
- 1 szt cebula czerwona
- 1 szczypta estragon Prymat
- 1 szczypta cząber
- do smaku sól czosnkowa
- 1 szczypta cukier
- 1 łyżeczka margaryna do smażenia
Mięso z kurczaka , ja użyłam resztek fileta i podudzi , kroimy na małe kawałki .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka .
Oliwki przekrajamy tylko na pół.
Papryczkę kroimy w drobną kosteczkę , należy pamiętać o rękawicach , bo jeśli dotkniemy oczu lub nosa to będzie nie wesoło.
Do garnka wkładamy margarynę ,nastepnie cebulę i mięso ,smażymy cały czas mieszając ,doprawiamy podanymi przyprawami , dodajemy papryczkę i wlewamy pomidory z puszki , gotujemy ok 1h aż sos zgęstnieje ,podajemy na gorąco z ryżem ,bądz kaszą .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka .
Oliwki przekrajamy tylko na pół.
Papryczkę kroimy w drobną kosteczkę , należy pamiętać o rękawicach , bo jeśli dotkniemy oczu lub nosa to będzie nie wesoło.
Do garnka wkładamy margarynę ,nastepnie cebulę i mięso ,smażymy cały czas mieszając ,doprawiamy podanymi przyprawami , dodajemy papryczkę i wlewamy pomidory z puszki , gotujemy ok 1h aż sos zgęstnieje ,podajemy na gorąco z ryżem ,bądz kaszą .
Komentarze
Prześlij komentarz