Składniki:
- 6 szt podudzia z kurczaka zagrodowego
- 20 szt brukselka
- 15 cm por
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku kolendra Prymat
- 2 szczypty gałka muszkatołowa mielona
- 1 szczypta estragon Prymat
- do smaku papryka słodka wędzona mielona
- 1 łyżka masło
- do smaku szałwia
Mięso myjemy i osuszamy ,mieszamy przyprawy i oklepujemy nimi mięso ,zostawiamy na całą noc .
Masło topimy i podsmażamy na nim mięso , następnie przekłdamy do naczynia żaroodpornego .
Brukselkę użyłam mrozonej nie jest taka gorzka ,przekroiłam je na pól ,da się to spokojnie zrobić z zamrożoną ,odrazu wkładam pomiędzy mięso, pora szatkujemy i również dodajemy i całość ląduje w piekarniku an 45min w tem 180st .
Masło topimy i podsmażamy na nim mięso , następnie przekłdamy do naczynia żaroodpornego .
Brukselkę użyłam mrozonej nie jest taka gorzka ,przekroiłam je na pól ,da się to spokojnie zrobić z zamrożoną ,odrazu wkładam pomiędzy mięso, pora szatkujemy i również dodajemy i całość ląduje w piekarniku an 45min w tem 180st .
Komentarze
Prześlij komentarz