Składniki:
- 2 szkl mąka pszenna
- 1/2 szkl woda
- do smaku sól
- do smaku przyprawa do pizzy Prymat
- 2 łyżki oliwa
- 10 g drożdże
- 1 laska kabanosy chilli
- 150 g ser górski wędzony
- 4 łyżki ketchup śliwkowy
- 2 szt pieczarki
- 1 szt cebula czerwona
- 1 garść kiełki rzodkiewki
Wodę podgrzewamy ,aby
była letnia ,do miski dajemy drożdże i zalewamy wodą ,mieszamy ,dodajemy
sól ,przyprawę do pizzy ,oliwę i mąkę wyrabiamy nie zbyt twarde ciasto
.Wałkujemy na spód od tortownicy o srednicy 33cm
Zostawiamy na 20 min .
Pieczarki i cebulę kroimy w cienkie plastry ,kabanosy po ukosie w plasterki ,ser górski czyli oscypek ale to juz chyba chroniona nazwa więc nie wymieniam go ,kroimy w plastry i w paseczki .
Ciasto smarujemy ketchupem śliwkowym ( jest super ) na to wykładamy nasze warzywa i ser ,zapiekamy ok 25 min w tem 180st
Gdy lekko przestygnie posypujemy kiełkami .
Zostawiamy na 20 min .
Pieczarki i cebulę kroimy w cienkie plastry ,kabanosy po ukosie w plasterki ,ser górski czyli oscypek ale to juz chyba chroniona nazwa więc nie wymieniam go ,kroimy w plastry i w paseczki .
Ciasto smarujemy ketchupem śliwkowym ( jest super ) na to wykładamy nasze warzywa i ser ,zapiekamy ok 25 min w tem 180st
Gdy lekko przestygnie posypujemy kiełkami .
Komentarze
Prześlij komentarz