- 10 g drożdże
- 1/2 szkl woda letnia
- 1 . 1/2 szkl mąka
- do smaku sól
- do smaku Przyprawa do pizzy
- 2 łyżki oliwa
- FARSZ;
- 4 łyżki sos pomidorowy
- 5 plastów boczek
- 10 szt kapary z zalewy
- 4 szt pieczarki
- 1 szt cebula czerwona
- 100 g ser zółty
- 4 szt oliwki
Wodę podgrzewamy by była
letnia wlewamy do miski dodajemy drożdże,zioła ,sól ,mąkę i olej
wyrabiamy ciasto ,ma być niezbyt twarde ,dzięki temu będzie miękkie po
upieczeniu .
Rozwałkowywujemy na okrągłej tacy od tortownicy .Zostawiamy na 30 min do podrośnięcia .
Smarujemy sosem pomidorowym do pizzy,ja użyłam gotowego .
Cebulę kroimy w piórka i wykładamy na ciasto ,następnie poszatkowane w plastry pieczarki , oliwki i boczek .Kapary zostawiłam w całości i takie dałam ,posypujemy przyprawą do pizzy i zapiekamy bez sera 20 min w tem 180st ,po tym czasie posypujemy startym serem i jeszcze z 5-7 min pieczemy .
Rozwałkowywujemy na okrągłej tacy od tortownicy .Zostawiamy na 30 min do podrośnięcia .
Smarujemy sosem pomidorowym do pizzy,ja użyłam gotowego .
Cebulę kroimy w piórka i wykładamy na ciasto ,następnie poszatkowane w plastry pieczarki , oliwki i boczek .Kapary zostawiłam w całości i takie dałam ,posypujemy przyprawą do pizzy i zapiekamy bez sera 20 min w tem 180st ,po tym czasie posypujemy startym serem i jeszcze z 5-7 min pieczemy .
Komentarze
Prześlij komentarz