Składniki:
- 1 puszka /200 g tuńczyk kawałki w oleju
- 10 szt oliwki zielone
- 5 szt suszone pomidory z czosnkiem
- 1 szt cebula czerwona
- 1 łyżka majonez
- 1 szt ogórek / korniszony
Ja bardzo lubię pasty ,ale jak czytam etykiety to mnie trafia z tymi wszystkimi E ....
Często teraz robię sama ,odkąd mam nowy rozdrabniacz .
Tuńczyka odsączamy z nadmiaru tłuszczu ,wkładamy do rozdrabniacza.
Cebulę obieramy , kroimy na 4 części i dodaje my do ryby ,do tego olwiki i pomidory a także ogórek ,miksujemy wszystko na gładką masę ,na koniec odrobina majonezu , jeśli potrzeba to po szczypcie soli i pieprzu ale ja nie dawałam ,było dość wyraziste .
Często teraz robię sama ,odkąd mam nowy rozdrabniacz .
Tuńczyka odsączamy z nadmiaru tłuszczu ,wkładamy do rozdrabniacza.
Cebulę obieramy , kroimy na 4 części i dodaje my do ryby ,do tego olwiki i pomidory a także ogórek ,miksujemy wszystko na gładką masę ,na koniec odrobina majonezu , jeśli potrzeba to po szczypcie soli i pieprzu ale ja nie dawałam ,było dość wyraziste .
Komentarze
Prześlij komentarz