Składniki:
- 6 szt pałki z kurczaka
- 2 szt marchew
- 250 g fasolka szparagowa
- 1 szt cebula
- 1 łyżeczka estragon Prymat
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka curry indyjskie
- do smaku sól czosnkowa
- 1 łyżka masło
Pałki z kurczaka myjemy ,oczyszczamy i osuszamy .
Przyprawy mieszamy ze soba i nacieramy nimi mięso ,zostawiamy na kilka godzin ,najlepiej całą noc .
na patelni rozgrzewamy masło i opiekamy nasze mięso z każdej strony .
Przekładamy do naczynia do zapiekania .
Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa
cebulę obieramy i kroimy w piórka również posypujemy mięso .
Fasolkę ja użyłam mrożonej więc od razu ją wrzuciłam do reszty składaników . Całość zapiekamy ok 45 min ,warzywa się z karmelizują i połączą z aromatem mięsa .
Przyprawy mieszamy ze soba i nacieramy nimi mięso ,zostawiamy na kilka godzin ,najlepiej całą noc .
na patelni rozgrzewamy masło i opiekamy nasze mięso z każdej strony .
Przekładamy do naczynia do zapiekania .
Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa
cebulę obieramy i kroimy w piórka również posypujemy mięso .
Fasolkę ja użyłam mrożonej więc od razu ją wrzuciłam do reszty składaników . Całość zapiekamy ok 45 min ,warzywa się z karmelizują i połączą z aromatem mięsa .
Komentarze
Prześlij komentarz