Składniki:
- 500 ml mleko
- 300 g mąka
- 2 szt jaja
- do smaku Sól
- 50 ml olej
- FARSZ;
- 400 g pieczarki
- 1 szt cebula
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- 1 łyżka margaryna do smażenia
- 1 słoik suszone pomidory z czosnkiem
- do smaku oliwki
- do skamu kapary z zalewy
- 300 g ser zółty
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy i zostawiamy na 30 min.
Po tym czasie pieczemy naleśniki na suchej patelni .
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na grubych oczkach ,cebulę obieramy i również ścieramy.
Do garnka wkładamy margarynę ,pieczarki i cebulę ,doprawiamy i smażymy do odparwoania soków .
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do jarzyn.
Na każdy upieczony naleśnik ,kładziemy pieczarki , na to ser , potem suszone pomidory po 2 plastry na każdy , na to oliwki tak po 4 szt i kilka kapar ,zwijamy jak krokiety i umieszczamy w żaroodpornej formie .
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160st ok 15 min.
Wystarczy by się to podgrzało i ser dobrze stopił .
Po tym czasie pieczemy naleśniki na suchej patelni .
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na grubych oczkach ,cebulę obieramy i również ścieramy.
Do garnka wkładamy margarynę ,pieczarki i cebulę ,doprawiamy i smażymy do odparwoania soków .
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do jarzyn.
Na każdy upieczony naleśnik ,kładziemy pieczarki , na to ser , potem suszone pomidory po 2 plastry na każdy , na to oliwki tak po 4 szt i kilka kapar ,zwijamy jak krokiety i umieszczamy w żaroodpornej formie .
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160st ok 15 min.
Wystarczy by się to podgrzało i ser dobrze stopił .
Komentarze
Prześlij komentarz