Składniki:
- ciasto;
- 1/2 szt margaryna
- 3 łyżki cukier brązowy
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt żółtko jaja
- 1 szt jajko
- 2 szkl mąka
- 4 łyżki amaretto
- MASA;
- 1 szt budyń nugatowy
- 1 szt margaryna
- do smaku cukier puder
- 1 łyżka kawa rozpuszczalna
- 2 łyzki amaretto
- kakao do posypania
- 1 szkl mleko
Ciasto;
Z podanych składników zagniatamy ciasto ,cukier brązowy jeśli ma ktoś młynek można sobie zmielić na puder ,łatwiej się wyrabia ciasto . Odstawiamy do lodówki na godzinę .
Po tym czasie wylepiamy foremki do babeczek ,pieczemy po 15 min w tem 180st do zrumienienia .
Mleko zagotować i zalać nim budyń nugatowy ( są to takie co się nie gotuje ) Przykryć folią spożywczą i schłodzić .
Do misy robota wrzucamy miękką margarynę i z cukrem ucieramy do białości .
Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,nadal ucieramy na gładką masę .
Po zużyciu całego budyń ,do masy wsypujemy kawę rozpuszczalną ,ale jako proszek i amaretto ,miksujemy aż się kawa nam połączy z masą i rozpuści .
Upieczone zimne babeczki nadziewamy kremem ,oprószamy kakaem .
Z tej porcji wychodzi ok 14szt .
Z podanych składników zagniatamy ciasto ,cukier brązowy jeśli ma ktoś młynek można sobie zmielić na puder ,łatwiej się wyrabia ciasto . Odstawiamy do lodówki na godzinę .
Po tym czasie wylepiamy foremki do babeczek ,pieczemy po 15 min w tem 180st do zrumienienia .
Mleko zagotować i zalać nim budyń nugatowy ( są to takie co się nie gotuje ) Przykryć folią spożywczą i schłodzić .
Do misy robota wrzucamy miękką margarynę i z cukrem ucieramy do białości .
Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,nadal ucieramy na gładką masę .
Po zużyciu całego budyń ,do masy wsypujemy kawę rozpuszczalną ,ale jako proszek i amaretto ,miksujemy aż się kawa nam połączy z masą i rozpuści .
Upieczone zimne babeczki nadziewamy kremem ,oprószamy kakaem .
Z tej porcji wychodzi ok 14szt .
Komentarze
Prześlij komentarz