Kruche babeczki z kremem nugatowo -kawowym


Składniki:

Ciasto;

Z podanych składników zagniatamy ciasto ,cukier brązowy jeśli ma ktoś młynek można sobie zmielić na puder ,łatwiej się wyrabia ciasto . Odstawiamy do lodówki na godzinę .

Po tym czasie wylepiamy foremki do babeczek ,pieczemy po 15 min w tem 180st do zrumienienia .

Mleko zagotować i zalać nim budyń nugatowy ( są to takie co się nie gotuje ) Przykryć folią spożywczą i schłodzić .


Do misy robota wrzucamy miękką margarynę i z cukrem ucieramy do białości .

Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,nadal ucieramy na gładką masę .

Po zużyciu całego budyń ,do masy wsypujemy kawę rozpuszczalną ,ale jako proszek i amaretto ,miksujemy aż się kawa nam połączy z masą i rozpuści .

Upieczone zimne babeczki nadziewamy kremem ,oprószamy kakaem .
Z tej porcji wychodzi ok 14szt .




Komentarze