Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 2 plastry boczek wędzony
- 1 gałazka natka piertuszki
- 10 szt pieczarki
- 1 szt /mała cebula
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- 1 szczypta papryczka chili suszona
- 1 szczypta estragon Prymat
- 1 szczypta cząber
- 1 szczypta czerwona papryka wędzona mielo
- 3 łyżki oliwa do formy
- 1 łyzka margaryna do smażenia pieczare
Fileta myjemy ,osuszamy i rozbijamy na płasko jak na kotleta ,doprawiamy podanymi przyprawami delikatnie .
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki do jarzyn ,to samo z cebulą , do garnka wkładamy margarynę ,doprawiamy tylko solą i pieprzem i wkładamy pieczarki z cebulą ,smażymy do odparowania płynu .Studzimy .
Na każdy filet układamy natkę w całośći z łodygą ,tak byśmy mieli na każdym dla smaku .Na to kładziemy plaster boczku ,a na boczek pieczarki .
Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania ,pieczemy 40min w tem 170st .
Ja podałam z duszoną marchewką i pączusiami ziemniaczanymi .
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki do jarzyn ,to samo z cebulą , do garnka wkładamy margarynę ,doprawiamy tylko solą i pieprzem i wkładamy pieczarki z cebulą ,smażymy do odparowania płynu .Studzimy .
Na każdy filet układamy natkę w całośći z łodygą ,tak byśmy mieli na każdym dla smaku .Na to kładziemy plaster boczku ,a na boczek pieczarki .
Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania ,pieczemy 40min w tem 170st .
Ja podałam z duszoną marchewką i pączusiami ziemniaczanymi .
Komentarze
Prześlij komentarz