Składniki:
- 3 szt caneloni
- nadzienie do makaronu;
- 300 g szpinak
- 3 szt suszone pomidory z czosnkiem
- 100 g ser kozi
- 5 szt oliwki zielone
- do smaku Sól
- do smaku estragon Prymat
- do smaku pieprz cytrynowy
- do smaku Papryka słodka mielona węgierska
- 3 szt filet z kurczaka
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z suszonych pomidorów ,dodajemy ser ,czekamy aż się rozpuści ,dodajemy pokrojone w paseczki pomidory i liście świeżego szpinaku , podgrzewamy ok 3 min .Studzimy .
Makaron caneloni podgotowałam w osolonej wodzie 5 min ,studzimy .
Zimne caneloni nadziewamy farszem dość obficie , najlepiej sobie postawić pionowo i nakładać łyzeczką .
Fileta rozbijamy i doprawiamy , podanymi przyprawami
Makaron caneloni podgotowałam w osolonej wodzie 5 min ,studzimy .
Zimne caneloni nadziewamy farszem dość obficie , najlepiej sobie postawić pionowo i nakładać łyzeczką .
Fileta rozbijamy i doprawiamy , podanymi przyprawami
Na rozbitym filecie układamy nadzianą rurkę i zwijamy jak roladę .Dobrze jest zwinąć ciasno w folię spożywczą i tak zostawić na godzinkę ,następnie z wierzchu posypujemy również przyprawami i zapiekamy w naczyniu do pieczenia w piekarniku ok 30 minw tem 170st
Podajemy z duszoną i karmelizowaną marchewką .
Komentarze
Prześlij komentarz