Caneloni nadziewane w drobiu schowane





Składniki:

 Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z suszonych pomidorów ,dodajemy ser ,czekamy aż się rozpuści ,dodajemy pokrojone  w paseczki pomidory i liście świeżego szpinaku , podgrzewamy ok 3 min .Studzimy .

Makaron caneloni podgotowałam w osolonej wodzie  5 min ,studzimy .

Zimne caneloni nadziewamy farszem dość obficie , najlepiej sobie postawić pionowo i nakładać łyzeczką .

Fileta rozbijamy i doprawiamy , podanymi przyprawami 
Na rozbitym filecie układamy nadzianą rurkę i zwijamy jak roladę .Dobrze jest zwinąć ciasno w folię spożywczą i tak zostawić na godzinkę ,następnie z wierzchu posypujemy również przyprawami i zapiekamy w naczyniu do pieczenia w piekarniku ok 30 minw tem 170st 


Podajemy z duszoną i karmelizowaną marchewką .










Komentarze