Składniki:
- 300 g kapusta kiszona z beczki
- 1 szt pietruszka korzeń
- 1/2 szt seler korzeniowy średniej wielkości
- 1 szt jabłko
- 3 łyżki koperek siekany
- 2 łyżki Szczypiorek cienki
- 6 łyżek olej rzepakowy
- do smaku Sól
- do smaku pieprz biały Prymat
- 2 łyżeczki cukier
Kapustę kładziemy na desce i odciskamy nadmiar wody , siekamy nożem , by nie była za długa .
Selera , pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach , jabłko myjemy zostawiamy ze skórką i rownież ścieramy na grubych oczkach .
Szczypior i koperek siekamy i dodajemy do warzyw .Całość doprawiamy .Konieczne jest by ta surówka postała parę godzin .
Selera , pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach , jabłko myjemy zostawiamy ze skórką i rownież ścieramy na grubych oczkach .
Szczypior i koperek siekamy i dodajemy do warzyw .Całość doprawiamy .Konieczne jest by ta surówka postała parę godzin .
Komentarze
Prześlij komentarz