Składniki:
- 1 puszka /100g sardynki w oleju
- 1 szt korniszony
- 4 łyżki parmezan starty
- 2 łyżki majonez
- 1.2 szt papryka konserwowa
- 3 szt kukurydza mini kolby
- 3 łyżki marchewka konserwowa
- 1 łyżeczka pieprz młotkowany
Dzis odbyło się kolejne sprzątanie lodówki i powstała wspaniała pasta do chleba .
Do rozdrabniacza lub miski wkładamy tuszki sardynek , usuwając wcześniej kręgosłupy i ogony .Ja dałam bez oleju w którym były .
Następnie wrzucamy ogórki , kukurydzę ,paprykę dałam tak by było ok 1/2 szt świeżej , miałam w takich paskach ją .Następnie dodajemy marchewkę ,która też była konserwowa i w ogórkach i w papryce , na koniec majonez i pieprz gruby młotkowany , soli nie potrzeba .Wszytsko miksujemy na gładką masę , podajemy z pieczywem .
Do rozdrabniacza lub miski wkładamy tuszki sardynek , usuwając wcześniej kręgosłupy i ogony .Ja dałam bez oleju w którym były .
Następnie wrzucamy ogórki , kukurydzę ,paprykę dałam tak by było ok 1/2 szt świeżej , miałam w takich paskach ją .Następnie dodajemy marchewkę ,która też była konserwowa i w ogórkach i w papryce , na koniec majonez i pieprz gruby młotkowany , soli nie potrzeba .Wszytsko miksujemy na gładką masę , podajemy z pieczywem .
Komentarze
Prześlij komentarz