Kasza podana z sosem warzywnym w pomidorach





Składniki:

Boczek kroimy w drobiniutką kosteczkę i wrzucamy do garnka , podsmażamy ,gdy puści nam tłuszcz ,wrzucamy cały czosnek.
Cukinię kroimy ze skórą w grubą kostkę , fasolkę na 1cm kawałki , cebulę w piórka i wrzucamy do garnka .Dodajemy przecier , ketchup i pomidory doprawiamy .
Natkę szatkujemy i zostawiamy na koniec .
Sos dusimy krótko ,ale zależnie ile chcemy go mieć i jak ma być gęsty , dusimy bez pokrywki lub z nią i na małym bądz dużym ogniu .
Pod koniec wrzucamy szpinak i dosłownie tylko zamieszać wystarczy by był gotowy .Tuż przed podaniem wsypujemy natkę i odrazu podajemy .
Kaszę gotujemy w wodzie 2 części wody 1 część kaszy .




Komentarze

Prześlij komentarz