Składniki:
- 100 g boczek
- 3 ząbki czosnek marynowany
- 2 garście szpinak świeży
- 1 szt cebula
- 1 szt cukinia
- 10 szt fasolka szaragowa
- 3 łyżki natka piertuszki
- 3 łyżki przecier pomidorowy
- 3 łyzki ketchup ostry
- 1 szkl Pomidory krojone z puszki
- do smaku pieprz młotkowany
- 1 szczypta gałka muszkatołowa mielona
- do smaku Sól
- 1 szczypta papryczka chili
- 1 szkl kasza jaglana
Boczek kroimy w drobiniutką kosteczkę i wrzucamy do garnka , podsmażamy ,gdy puści nam tłuszcz ,wrzucamy cały czosnek.
Cukinię kroimy ze skórą w grubą kostkę , fasolkę na 1cm kawałki , cebulę w piórka i wrzucamy do garnka .Dodajemy przecier , ketchup i pomidory doprawiamy .
Natkę szatkujemy i zostawiamy na koniec .
Sos dusimy krótko ,ale zależnie ile chcemy go mieć i jak ma być gęsty , dusimy bez pokrywki lub z nią i na małym bądz dużym ogniu .
Pod koniec wrzucamy szpinak i dosłownie tylko zamieszać wystarczy by był gotowy .Tuż przed podaniem wsypujemy natkę i odrazu podajemy .
Kaszę gotujemy w wodzie 2 części wody 1 część kaszy .
Cukinię kroimy ze skórą w grubą kostkę , fasolkę na 1cm kawałki , cebulę w piórka i wrzucamy do garnka .Dodajemy przecier , ketchup i pomidory doprawiamy .
Natkę szatkujemy i zostawiamy na koniec .
Sos dusimy krótko ,ale zależnie ile chcemy go mieć i jak ma być gęsty , dusimy bez pokrywki lub z nią i na małym bądz dużym ogniu .
Pod koniec wrzucamy szpinak i dosłownie tylko zamieszać wystarczy by był gotowy .Tuż przed podaniem wsypujemy natkę i odrazu podajemy .
Kaszę gotujemy w wodzie 2 części wody 1 część kaszy .
smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuń