Składniki:
- 4 filety ryba
- do smaku suszone kwiaty nasturcji
- do smaku suszone kwiaty lawendy
- do smaku suszone kwiaty nagietka
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- SOS;
- 300 g ser gorgonzola
- 1 łyzka oliwa z oliwy
- 1 szt duża cebula
- 200 g ricotta
- 3 łyzki śmietana
- 4 łyżki do ryby koperek siekany
- 500 g makaron tagiatelle
Rybkę kupiłam świeżą , ściągłam skórę i pokroiłam na 4 części , doprawiałam solą i suszonymi kwiatami , a także koperkiem .
Nad garnkiem z gotującą się wodą ( a w niej makaron ) ustawiłam sitko , bo nie mam parowaru i wyłożyłam filety , przykryłam szklaną miską bądz talerzem , by widać jak się nam paruje . Po ok 8 min będzie gotowa .
W tym czasie na patelnię wlewamy oliwe , ja użyłam taką z zalewy suszonych pomidorów , cebulę siekamy i szklimy na oliwie , dodajemy serek , śmietanę i ricottę , nie doprawiamy , podgrzewamy aż się wszystko stopi ładnie i blendujemy .
Makaron przekładamy do sosu i na wierzch kładziemy rybkę .
Nad garnkiem z gotującą się wodą ( a w niej makaron ) ustawiłam sitko , bo nie mam parowaru i wyłożyłam filety , przykryłam szklaną miską bądz talerzem , by widać jak się nam paruje . Po ok 8 min będzie gotowa .
W tym czasie na patelnię wlewamy oliwe , ja użyłam taką z zalewy suszonych pomidorów , cebulę siekamy i szklimy na oliwie , dodajemy serek , śmietanę i ricottę , nie doprawiamy , podgrzewamy aż się wszystko stopi ładnie i blendujemy .
Makaron przekładamy do sosu i na wierzch kładziemy rybkę .
Komentarze
Prześlij komentarz