Składniki:
- 1 kg skrzydełka
- 500 g pomidorki cherry
- 6 łyżek olej rzepakowy
- 3 łyżeczki kwiaty naturcji
- 3 łyzeczki kwiaty lawendy
- 2 łyzeczki płatki chille
- 1 łyzeczka gorczyca biała Prymat
- dp smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- 1 łyżka ocet balsamiczny
Skrzydełka myjemy ,
oczyszczamy i przecinamy na części 3 , lotki uzywam do rosołu ,nigdy ich
nie piekę ,zostawiam tylko 2 główne kawałki .
Mięso rozkładamy na desce i każde oprószamy przyprawami , solą ,gorczycę sobie poruszyłam tłuczkiem do kotletów ( nie mam mozdzierza ) ,zostawiamy na 2h .
Następnie pędzlem natłuszczamy patelnię i układamy skrzydełka pieczemy pod przykryciem ok 30 min , wytworzy się sporo tłuszczu , ja pod koniec odkrywam i odparowywuję ,skórka się fajnie przypiecze i będzie chrupiąca .
Wyciągamy skrzydełka i na tą odrobinę tłuszczu wrzucam przekrojone na pół pomidorki , solę , dodaję ocet i 1 min je podgrzewam :)
Mięso rozkładamy na desce i każde oprószamy przyprawami , solą ,gorczycę sobie poruszyłam tłuczkiem do kotletów ( nie mam mozdzierza ) ,zostawiamy na 2h .
Następnie pędzlem natłuszczamy patelnię i układamy skrzydełka pieczemy pod przykryciem ok 30 min , wytworzy się sporo tłuszczu , ja pod koniec odkrywam i odparowywuję ,skórka się fajnie przypiecze i będzie chrupiąca .
Wyciągamy skrzydełka i na tą odrobinę tłuszczu wrzucam przekrojone na pół pomidorki , solę , dodaję ocet i 1 min je podgrzewam :)
Komentarze
Prześlij komentarz