Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 4 płaty suszone pomidory
- 6 kosteczek feta
- 1 szt/mała cebula
- 2 szczypty kiwaty lawendy
- 2 szczypty kwiaty nagietka
- 2 szczypty suszona pietruszka
- 1 szczypta płatki chille
- 2 szczypty czosnek granulowany
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- 2 plastry szynka prosciutto
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
Bierzemy plastry szynki i układamy na niej plastry suszonych pomidorów , pół cebuli małej , 3 kosteczki fety .
Szyneczkę z nadzieniem zwijamy w rulon , boki lekko przyklepujemy by nam ser nie wypadł i odstawiamy .
Fileta myjemy , osuszamy i nacinamy kieszonkę u samej góry w grubszej części zaczynając , przesuwając się w głąb .
Mięso doprawiamy podanymi przyprawami .Do kieszonki wkładamy naszą szyneczkową paczuszkę i zamykamy wykałaczką .Z zewnątrz możemy jeszcze oprószyć pieprzem i solą , zależy od naszych preferencji .Po parowaniu , podajemy przekrojoną z purre i sałatką według uznania .
Fileta myjemy , osuszamy i nacinamy kieszonkę u samej góry w grubszej części zaczynając , przesuwając się w głąb .
Mięso doprawiamy podanymi przyprawami .Do kieszonki wkładamy naszą szyneczkową paczuszkę i zamykamy wykałaczką .Z zewnątrz możemy jeszcze oprószyć pieprzem i solą , zależy od naszych preferencji .Po parowaniu , podajemy przekrojoną z purre i sałatką według uznania .
Komentarze
Prześlij komentarz