Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 200 g pieczarki
- 1 szt/mała cebula biała
- 1 łyzeczka margaryna
- 3 cm por
- 4 plastry szynka delikatna wędzona
- 1 łyżka oliwa
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- do smaku chille płatki
- do smaku czosnek granulowany
Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach , do nich dodajemy poszatkowaną cebulę na drobno .
Do garnka dajemy margarynę i pieczarki z cebulą , doprawiamy tylko solą i pieprzem i dusimy ,do odparowania płynu .Studzimy .
Nastepnie na 2 plastry szynki układamy porcje pieczarek , a na nie pasek pora , moze być większy mniejszy , jak kto woli . Rolujemy .
Do garnka dajemy margarynę i pieczarki z cebulą , doprawiamy tylko solą i pieprzem i dusimy ,do odparowania płynu .Studzimy .
Nastepnie na 2 plastry szynki układamy porcje pieczarek , a na nie pasek pora , moze być większy mniejszy , jak kto woli . Rolujemy .
Fileta myjemy osuszamy i odcinamy zbedne żyłki i polędwiczkę , od szerszej części zaczynając , robimy naciecie w głąb , do nacięcia wkładamy nasze zawiniątko , ja miesa w środku nie doprawiam , bo szynka i pieczarki są słone i doprawione .Gotowe piersi spinamy wykałaczką i układamy na rozgrzaną oliwę , można dodać jedną poszatkowaną pieczarkę , fajnie potem jak się to wszytsko zredukuje ,zyskamy do dekoracji takie uprażone kawałeczki .
Całość doprawiamy podanymi przyprawami .
Dusimy pod przykryciem ok 30 min , po tym czasie odkrywamy i redukujemy płyn do zera .Aromatyczne mięso podałam z ziemniakami zapiekanymi .
Całość doprawiamy podanymi przyprawami .
Dusimy pod przykryciem ok 30 min , po tym czasie odkrywamy i redukujemy płyn do zera .Aromatyczne mięso podałam z ziemniakami zapiekanymi .
Komentarze
Prześlij komentarz