Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- 50 g ser zółty
- 4 cm por
- 6 szt fasolka szaragowa
- 6 szt pomidorki cherry
- 1/2 łyzeczki cząber
- 1/2 łyżeczki papryka mielona wędzona
- sól do smaku
- 1 łyżeczka suszone kwiaty lawendy
- 1 łyżeczka mięta świeża siekana
- 4 łyzki olej do smażenia
Fileta myjemy osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę .
Pora szatkujemy w piórka i zostawiamy troszkę do dekoracji.
Kieszonkę w środku nacieramy solą , ja użyłam morskiej ręcznie zbieranej ,aromat inny niż zwykłej , kwiatami lawendy i cząbrem ,wkładamy łyzeczkę pora na to kawałek sera taki 2cmx4cm , na niego znów pora i spinamy wykałaczką .Piersi nacieramy przyprawami siekaną miętą ,solą ,cząbrem ,lawendą , chille i papryką ,odstawiamy na 2 h . Następnie smarujemy pędzlem całe mięso olejem i pieczemy w piekarniku ok 30 min . Do formy dodajemy też fasolke do dekoracji
Podajemy z puree i dekorujemy .
Pora szatkujemy w piórka i zostawiamy troszkę do dekoracji.
Kieszonkę w środku nacieramy solą , ja użyłam morskiej ręcznie zbieranej ,aromat inny niż zwykłej , kwiatami lawendy i cząbrem ,wkładamy łyzeczkę pora na to kawałek sera taki 2cmx4cm , na niego znów pora i spinamy wykałaczką .Piersi nacieramy przyprawami siekaną miętą ,solą ,cząbrem ,lawendą , chille i papryką ,odstawiamy na 2 h . Następnie smarujemy pędzlem całe mięso olejem i pieczemy w piekarniku ok 30 min . Do formy dodajemy też fasolke do dekoracji
Podajemy z puree i dekorujemy .
Komentarze
Prześlij komentarz