Składniki:
- 2 szt filet z kurczaka
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- 1 szczypta kwiaty nasturcji
- 1 szczypta kwiaty nagietka
- 1 szczypta kwiaty lawendy
- 1 szczypta płatki chille
- 20 szt pomidor malinowy
- 2 łyżki olej do smażenia
- 1 łyżka ocet balsamiczny
- 1 łyżka miód
- 4 łyżki wino białe
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do dekoracji szczypior
- do dekoracji por
Filety nacieramy solą
morską , suszonymi kwiatami ,chille i skrapiamy olejem by nam nie
przywierały do sitka , bo nie mam parownika .
Bierzemy garnek nalewamy do połowy wody , wkładamy do niego sitko tak by ładnie się trzymało i nie było zanurzone w wodzie , układamy mięso i przykrywamy miską szklaną , parujemy ok 45min na wolnym ogniu .
Na patelnię dajemy odrobinę oleju rzepakowego , wrzucamy pomidorki pokrojone ćwiartki , miód , ocet ,wino i solimy , doprowadzamy do wrzenia i na dużym płomieniu redukujemy soki ok 3 min , tak by nam się pomidory nie rozpadły .
Układamy na talerzu nasze pomidorki , na nie kładziemy mięso , dekorujemy porem i szczypiorem .
Bierzemy garnek nalewamy do połowy wody , wkładamy do niego sitko tak by ładnie się trzymało i nie było zanurzone w wodzie , układamy mięso i przykrywamy miską szklaną , parujemy ok 45min na wolnym ogniu .
Na patelnię dajemy odrobinę oleju rzepakowego , wrzucamy pomidorki pokrojone ćwiartki , miód , ocet ,wino i solimy , doprowadzamy do wrzenia i na dużym płomieniu redukujemy soki ok 3 min , tak by nam się pomidory nie rozpadły .
Układamy na talerzu nasze pomidorki , na nie kładziemy mięso , dekorujemy porem i szczypiorem .
Komentarze
Prześlij komentarz