Papryka faszerowana jarsko z cukinią , pieczarkami , ryżem i kaszą










Składniki:
 Kaszę i ryż wrzuciłam na osoloną wodę w proporcji 1;2 , zagotowałam , odstawiłam by woda wsiakła ,nie musi być ugotowane idealnie , bo  w papryce  jeszcze zmięknie .
Natke szatkujemy i dodajemy do ziaren :)

 Na odrobinie tłuszczu dowolnego , podsmażamy posiekane pieczarki i cebulkę . Smażymy ok 7 min , po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i już nie smażymy , mieszamy doprawiamy i łaczymy z ryzem i kaszą
 Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki , które wcześniej myjemy i ścinamy im główki ok 2 cm , środki wydrażamy , przykrywamy każdą paprykę swoją główką i wstawiamy do naczynia , zalewamy wodą do 3/4 wyskości i wstawiamy do piekarnika .Pieczemy ok 30 min w tem 170st , podajemy z sosem







Komentarze