Składniki:
- 6 szt pieczarki
- 1 szt cukinia
- 2 szt jaja
- 1/2 szkl bułka tarta
- 100 g filet z kurczaka
- 10 listków rozmaryn
- 1 szt/mała cebula
- 1 szczypta cząber
- 1/2 łyzeczki Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
- 1 L olej do smażenia
Pieczarki duże pozbawiamy ogonków ,osalamy i zostawiamy na chwilkę .
Cukinię młodą pół ścieramy na grubych oczkach ,a pół kroimy w kosteczkę , bo ta starta zrobi nam ciasto ,a pokrojona bedzie widoczna .
Cebulę szatkujemy drobno i dodajemy do cukini .
Fileta kroimy w drobną kosteczkę ,dodajemy do reszty składników .Całość doprawiamy dość wyraziście bo pieczarki wchłoną smaki .Dodajemy również posiekany rozmaryn .
Dodajemy jajo i mieszamy nadzienie , po czym po 1 łyżeczce dajemy do środka pieczarek .Drugie jajo rozbijamy i maczamy w nim pieczarki , po czym umieszczamy w bułce tartej , smażymy na głębokim oleju ok 3-4 min
Cukinię młodą pół ścieramy na grubych oczkach ,a pół kroimy w kosteczkę , bo ta starta zrobi nam ciasto ,a pokrojona bedzie widoczna .
Cebulę szatkujemy drobno i dodajemy do cukini .
Fileta kroimy w drobną kosteczkę ,dodajemy do reszty składników .Całość doprawiamy dość wyraziście bo pieczarki wchłoną smaki .Dodajemy również posiekany rozmaryn .
Dodajemy jajo i mieszamy nadzienie , po czym po 1 łyżeczce dajemy do środka pieczarek .Drugie jajo rozbijamy i maczamy w nim pieczarki , po czym umieszczamy w bułce tartej , smażymy na głębokim oleju ok 3-4 min
Komentarze
Prześlij komentarz