Składniki:
- 1 szt kapusta
- 8 szt ziemniaki
- 300 g boczek
- 2 szt filet z kurczaka
- 6 łyżek natka piertuszki
- do smaku kminek mielony
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz
- 1 L woda
- 1 łyżeczka do bulionu Kucharek - uniwersalna
- 1 szt cebula
Następnie kroimy w kostkę .
Boczek kroimy w kostkę razem z cebulą dodajemy do ziemniaków .
Natkę szatkujemy i łaczymy z farszem .
Fileta kroimy w drobne kawałki dodajemy do reszty .
Całość doprawiamy i mieszamy .
Kapustę gotujemy w wodzie ok 1h .Nastepnie
Liście oddzielamy i układamy na desce , na każdy dajemy porcję farszu i zwijamy .
Do garnka wlewamy wode i umieszczamy w nim gołabki ,doprawiamy solą , kminkiem i pieprzem i gotujemy ok 40 min by smaki się połączyły .
Podajemy z sosem chrzanowym .
Komentarze
Prześlij komentarz