Składniki:
- 3 szt filet z kurczaka
- 9 szt śliwka suszona
- 9 gałazek natka piertuszki
- 3 szczypty papryczka chili
- 1/2 łyżeczki gorczyca
- 1/2 łyzeczki sól kamienna
- 1/2 łyżeczki pieprz różowy
- 1 łyżka margaryna
- 3 na wierzch fileta łyżeczki słodka papryka wędzona
Każdego fileta myjemy ,odcinamy zbędne żyłki i tłuszczyk , nacinamy w poprzek dość duży otwór .
Wszystkie przyprawy oprócz natki , wkładamy do mozdzierza i tłuczemy .Następnie oprószamy nimi mięso .
SLiwki wedzone po 3szt do każdego fileta układamy w szczelinie , na nie dajemy po 3 gałazki natki .
Każdego spinamy wykałaczkami .Każdy filet na koniec obtaczamy jeszcze w papryce wędzonej słodkiej i tak wkładamy do naczynia , w którym już powinna czekać rozpuszczona margaryna , opiekamy z każdej str , po czym zmniejszamy ogień na minimum i zamykamy szczelnie naczynie , mięso odda dużo soku w nim się udusi w ciągu 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz