Składniki:
- 1 szt filet z kurczaka
- 1/2 szt por
- 1 szt jajko
- 1 szkl bułka tarta
- olej do smażenia
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz biały Prymat
- do smaku papryka słodka mielona Prymat
Fileta rozcinamy w poprzek by był cieńszy , i kroimy tak aby uzyskać 4 szt .Każdy nacieramy przyprawami i obtaczamy w jajku by nam się fajnie przykleił do pora .
Pora o długości 30 cm nacinamy tworząc linię i sciągamy po jednej warstwie , teraz uwaga można go zblanszować lub zostawić surowego ale po upieczeniu włożyć do piekarnika , bo będzie twardy .
Jak na zdjeciu umieszczamy mięso na końcu pora i zwijamy .
Tak powinien wygladać po zawinieciu , jak paczuszka ;)
Nastepnie panierujemy w pozostałym jajku i bułce .Pieczemy jak kotleta do zrumienienia , po czym umieszczamy w piekarniku na 20 min w tem 160st , by por fajnie nam zmiękł .
Komentarze
Prześlij komentarz