Składniki:
- 4 szt /płaty ryba
- 16 szt fasolka szaragowa
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku Przyprawa do ryb
- 1 szt/do panierki jajko
- do panierowania bułka tarta
- 100 ml olej do smażenia
Ryby rozmrażamy i wycieramy ręcznikiem papierowym do sucha .Przyprawiamy .
Fasolkę wrzuciłam na gorąca wode na 3 min i lekko z blanszowałam .Odcedzamy i studzimy .Na rybę kładziemy zimną fasolkę i zwijamy roladkę ,dobrze gdy filety nie są za grube , spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku i bułce .Pieczemy do zrumienienia z każdej str .
Fasolkę wrzuciłam na gorąca wode na 3 min i lekko z blanszowałam .Odcedzamy i studzimy .Na rybę kładziemy zimną fasolkę i zwijamy roladkę ,dobrze gdy filety nie są za grube , spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku i bułce .Pieczemy do zrumienienia z każdej str .
Komentarze
Prześlij komentarz