Składniki:
- 1 kg kiełbasa
- 3 szt cukinia
- 1 słoik Cebula marynowana
- 1 garść natka piertuszki
- 1 szt papryka czerwona
- 150 ml przecier pomidorowy
- 1 szt Pomidory krojone z puszki
- 2 szczypta papryka jalapeno
- do smaku sól czarna
- 1 łyżka papryka mielona
- do smaku bazylia (świeża)
- 2 szkl fasolka szaragowa
- olej do smażenia
Kiełbasę , ja miałam
akurat z dzika , dostałam od znajomego , pokroiłam w pół talarki i na
odrobinie oleju je przesmażyłam , do zrumienienia .
Nastepnie dodajemy pokrojone cebulki marynowane ,one są malutkie więc tylko na pół .Natkę szatkujemy i dodajemy do kiełbasy , dusimy .
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę ,wrzucamy również odrazu , dobrze jak nam sie troszkę rozgotuje , bo ja tego nei zagęszczałam niczym , kolejno dajemy przecier , pomidory , fasolkę pokrojoną w kawałki max 2 cm . Doprawiamy do smaku i dusimy jakieś 30 min , do odprawowania płynu i uzyskania odpowiedniej konsystencji .
Nastepnie dodajemy pokrojone cebulki marynowane ,one są malutkie więc tylko na pół .Natkę szatkujemy i dodajemy do kiełbasy , dusimy .
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę ,wrzucamy również odrazu , dobrze jak nam sie troszkę rozgotuje , bo ja tego nei zagęszczałam niczym , kolejno dajemy przecier , pomidory , fasolkę pokrojoną w kawałki max 2 cm . Doprawiamy do smaku i dusimy jakieś 30 min , do odprawowania płynu i uzyskania odpowiedniej konsystencji .
Komentarze
Prześlij komentarz