Składniki:
- 2 szt papryka pieczona peperoni
- 2 szt filet z kurczaka
- do smaku zioła prowansalkie Prymat
- 1 łyzka bazylia (świeża)
- 1 łyzka rozmaryn
- do smaku sól czarna
Fileta myjemy i nacinamy w nim kieszonkę dosyć głęboką i długą .
Nacieramy przyprawami , do środka dajemy też świeże zioła .
Pparykę pieczoną miałam zaprawianą w słoikach , więc nie kupowałam ,ale moze być inna marynowana ostra , jedną szt takiej peperoni wkłądamy do kieszonki i zamykamy wykałaczką .
Na suchą patelnię wkładamy fileta i opiekamy z każdej str . nastepnie przykrywamy szczelnie i dusimy na min. ogniu ok 30 min. po tym czasie odkrywamy i na większym ogniu odparowywujemy powstały płyn , bo ja robiłam bez sosu , lekko zrumieniłam i podawałam :)
Nacieramy przyprawami , do środka dajemy też świeże zioła .
Pparykę pieczoną miałam zaprawianą w słoikach , więc nie kupowałam ,ale moze być inna marynowana ostra , jedną szt takiej peperoni wkłądamy do kieszonki i zamykamy wykałaczką .
Na suchą patelnię wkładamy fileta i opiekamy z każdej str . nastepnie przykrywamy szczelnie i dusimy na min. ogniu ok 30 min. po tym czasie odkrywamy i na większym ogniu odparowywujemy powstały płyn , bo ja robiłam bez sosu , lekko zrumieniłam i podawałam :)
Komentarze
Prześlij komentarz