Składniki:
- 400 g mięso
- 1 szt marchew
- 1/2 szkl grzyby leśne
- 1/2 szkl fasolka szaragowa
- 1 szt cebula
- 1 łyzeczka papryka ostra Prymat
- 1 łyzeczka przyprawa do dań Kucharek
- do smaku kminek
- 2 ziarnka ziele angielskie
- 1/2 łyżeczka majeranek
- 1 L woda
- 1 łyżki mąka
- 2 łyżki śmietana 12-procentowa
- 1 szkl pęczak
Na rozgrzaną patelnie
lub żeliwny garnek ,ja taki używam wkładamy pokrojone mięso z indyka
,dostałam kawałek udka i piersi , więc to zmieszałam lekko
przyrumieniłam ,następnie dajemy wszytskie przyprawy , grzyby pokrojone w
paseczki użyłam mieszanych , kozaczków i prawdziwków.
Fasolkę szparagową myjemy i kroimy na mniejsze kawałki takei 2 cm , marchew obieramy i kroimy w plasty 5mm , do tego cebulka w piórka i wrzucamy wszystko do mięsa zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok 40 min. jeśli wszystko jest miekkie odparowywujemy tyle wody ile nam będzie potrzebnego sosu .
Z mąki i śmeitany robimy zaczyn do zagęszczenia sosu .
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu :)
Fasolkę szparagową myjemy i kroimy na mniejsze kawałki takei 2 cm , marchew obieramy i kroimy w plasty 5mm , do tego cebulka w piórka i wrzucamy wszystko do mięsa zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok 40 min. jeśli wszystko jest miekkie odparowywujemy tyle wody ile nam będzie potrzebnego sosu .
Z mąki i śmeitany robimy zaczyn do zagęszczenia sosu .
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu :)
Komentarze
Prześlij komentarz