Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

Składniki:

Mięso z szynki chude zmieliłam razem z cebulą .
Kapustę gotujemy w dużym garnku do miękkich lisci ok 2 h pod przykryciem , następnie zalewamy zimną wodą i odrazu oddzielamy liscie .
Borowiki kroimy na małe kawalki i smazymy na maśle ok 7 min , studzimy .
Marchew szatkujemy na małych oczkach razem z cukinią .Natkę szatkujemy i dodajemy do mięsa ,razem z warzywami , grzybami i całość doprawiamy , powinno być dość wyraziste w smaku .
Na każdy liść wykładamy porcję farszu i zwijamy , układamy ciasno w garnku i zalewamy bulionem , bądż wodą , dusimy na maleńkim ogniu ok 1.5h
Ja podaję z sosem pomidorowym .
Z tej porcji wyszło mi 12 gołąbków , liście zostały jeszcze z kapusty :D

Komentarze