Składniki:
- 5 szt papryka czerwona
- 3/4 szkl kasza peczak
- 300 g mięso
- 5 szt czosnek w oleju z ziołami Smak
- 5 szt pieczarki marynowane z serem
- do smaku bazylia (świeża)
- do smaku rozmaryn świeży
- 2 łyzeczka papryka ostra Prymat
- do smaku sól czarna
- do smaku jałowiec Prymat
Kaszę gotujemy w 1 i 1/2 szkl osolonej wody ok 5 min ,po czym odstawiamy do całkowitego wchłonięcia wody .
Mięso , ja miałam wieprzowe z szynki , kroimy na malutkie kawałki , mozna zmielić ,ale zmienia to smak potrawy .
Mieszam z papryką i solą i ziołami i wrzucam na olej z czosnku smażę , na dużym ogniu do lekkiego zrumieniania , następnie dodaję czosnek , pokrojony i pieczarki również pokrojone , ser z nich wypada , to nic nie szkodzi ,wszystko wrzucić i smazyć ok 20 min ,cały czas mieszając .
Pparykę umyć , odciąć wierzchołki ok 1 cm i wydrążyć .
Mięsny farsz połaczyć z kaszą i napełniać papryki , przykryć i wstawić do piekarnika bądż na mały ogień na 1.5H to ma sobie tylko lekko pyrkać ,aż będzie miękka papryka ;)
Komentarze
Prześlij komentarz