Składniki:
- 1 kg Karczek
- 6 gałazek do smarowania rozmaryn
- 1 szt cebulka
- 4 ząbki czosnek
- 1 łyżeczka kolendra Prymat
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyzeczka tymianek
- 1 łyzeczka bazylia
- 1/2 łyzeczka pieprz czarny mielony
- 1/2 łyżeczka jałowiec Prymat
- 1 łyzeczka papryka
- 1 szkl olej
- sól do smaku
Z podanych przypraw i oleju robimy marynatę , mieszamy ją i odstawiamy do przejścia smaków .
gotową marynatą polewamy każdy plaster mięsa , układając je jeden na drugim w szklanym bądż , glinianym naczyniu i marynujemy ok 24h .
Gotowe mięso pieczemy na tackach na grillu do pożądanej miękkości , Ja dodatkowo robię sobie pędzel z rozmarynu i co jakiś czas smaruję mięso pozostałą w misce marynatą , jest jeszcze bardziej soczyste .Gotowe podajemy z sałatką lub grzankami zrobionymi na grillu .
Komentarze
Prześlij komentarz