Składniki:
- 20 szt / liście botwinka
- 100 g ser kozi
- 100 g ser ricotta
- 1 garść liści mięta
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku papryka mielona
Liście buraczków , młodych czyli botwinkę myjemy i osuszamy , ucinamy ogonki 1 cm przy koronie liścia .
Sery oba mieszamy ze sobą i doprawiamy , powinno być na ostro ;)
Mięte szatkujemy i dodajemy do sera .
Na kazdy liść nakładamy porcję serowej pasty i zwijamy .
Ja dodatkowo po kilka ruloników związałam szczypiorkiem by ładniej wyglądało , mozna jeść palcami lub kroić nożem ;)
Sery oba mieszamy ze sobą i doprawiamy , powinno być na ostro ;)
Mięte szatkujemy i dodajemy do sera .
Na kazdy liść nakładamy porcję serowej pasty i zwijamy .
Ja dodatkowo po kilka ruloników związałam szczypiorkiem by ładniej wyglądało , mozna jeść palcami lub kroić nożem ;)
Komentarze
Prześlij komentarz