Składniki:
- 350 g ziemniaki ugotowane
- 1 szt jajka
- 150 g mąka ziemniaczana
- 100 g mąka
- 100 g mięso
- 1 łyzeczka rozmaryn siekany
- 1 łyzeczki mięta
- do smaku sól czarna
- do smaku pieprz
Ziemniaki mielimy przez maszynkę do mięsa ,dodajemy obie mąki , jajko i wyrabiamy jak na kluski śląskie .
Mięso mielimy ,doprawiamy .
Zioła siekamy drobno i łączymy z mięsem .
Z ciasta biezemy porcję i rozpłaszczamy na dłoni , na środek dajemy łyżeczkę mięsa i formujemy kulkę .
Pyzy gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min .
pozdajemy ze skwarkami .
Mięso mielimy ,doprawiamy .
Zioła siekamy drobno i łączymy z mięsem .
Z ciasta biezemy porcję i rozpłaszczamy na dłoni , na środek dajemy łyżeczkę mięsa i formujemy kulkę .
Pyzy gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min .
pozdajemy ze skwarkami .
Komentarze
Prześlij komentarz